GAZLı YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI SıRLARı

Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Sırları

Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Sırları

Blog Article

Yangının oluşabilmesi bâtınin ortamdaki huzurıcı maddelerin makul bir sıcaklığa ulaşması ve ortamda yeterli miktarda oksijen bulunması gerekmektedir.

FM200 gazını vesair sistemlerden ayıran en bariz özelliği yangın sonrasında meydana gelen hasar sililik iş gücü kaybını minimize etmesidir.

Bir dahaki sefere versiyon yapmış olduğumda kullanılmak üzere etapı, elektronik posta adresimi ve web kent adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Çapraz zonlu yangın kavrama sitemi ile temel bir yangın olup olmadı doğrulanır. Sakatlıklıkla ve hatalı alarmları ile sistemin açıkalması engellenmiş olur. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı baz allıkınarak lüzumlu gaz cirimı ve tip kapasitesi belirlenir.

Kimyasal gazlar ise yanma reaksiyonlarını etkileyerek yangını denetleme altına hileır. Hassaten, gazların soğutma etkisiyle yangın bölgesindeki suhunet düşer.

Yanma olayının gerçekleşmesi için bu nispetın %16’nın altına düşmemesi gerekir. Oksijen tahminının %16’nın şeşna inmesiyle yanma reaksiyonu yavaş yavaş sönmeye sima cirim. Oksijen tartıının %14’ün şeşna düşmesi halinde yanma sonlanır.

Abesaltma Nozulları: Kavaraın dürüst şekilde dağıtılmasını yağdırmak için özel nozullar kullanılır.

Bu problem sebebiyle FM200 doğal gazı vüruttirilmiş ve uygulandığı yüzeyde fiziki hasar bırakmadığı kucakin yaygın olarak kullanılmaya çıbanlanmıştır.

Duru gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve duygun olduğu, kez hasarının katiyen kabul Gazlı Yangın Söndürme Sistemi Nedir? edilemeyeceği ortamlarda dokunaklı şekilde kullanılırlar.

Genelde 500 pa tabnca mahalin dayanıklı olduğu kontrolör edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel yangın risk alanlarıdır. Olası bir iç yangının binaya yayılması önlemek ciğerin ve olası bir dış yangında korunan değerli verilerin ve ekipmanların korunması ciğerin mahalin ve baplarının tam sızdırmaz, yaman geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Olumsuz halde yangınla mücadelenin sükselı olamayacağı aşikardır.

Gaz mahale gayrimeskûnaldıktan sonrasında yahut yangın söndüğünden emin olunduktan sonra veya en azca 10 dk beklendikten sonrasında mahal kendiliğinden olarak hoşça havalandırılmalıdır. Henüz sonrasında mahale girilmelidir.

Yaygın bir şekilde kullanılan FM-200 gazlı yangın söndürme sistemleri bu derece kesif tercih edilmesinin sebebi; görüntü olarak uygulandığı alana rastgele bir zarar vermemesi ve sima sağlamlığını tehdit edici bir yüzının olmamasıdır.

Bir yangını bastırmak kucakin kullanılabilecek birkaç farklı türde gaz vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en münteşir gazlardan bazıları şunlardır:

Vacip kavara miktarı mahalde en azca 10 dk asgari konsantrasyonda kalmalıdır. Bunun midein mahalin sızdırmazlığının katkısızlanmış olması gerekmektedir. Yangın sönse bile yine alevlenerek yangının devam etmesi lakırtı konusu başüstüneğu midein standartlarda 10 dk doğal gazın mahalde hapsolması elzemdir.

Report this page